Maria og Emilie sikrer Fed Cup oprykning!

I oprykningskampen mod Israel sikrede Emilie og Maria doublen og dermed sejren til 2-1!

Det danske kvindelandshold har i ugens løb været i Athen og deltage i dette års Fed Cup. Pigerne lå på forhånd i Europe/Africa Zone Group II eftersom at de i to år i træk har tabt oprykningskampen mod henholdsvis Bosnien/Hercegovina i 2016 og sidste år i en gyser mod Sverige. I år bestod holdet yderligere af Karen Barritza og Clara Tauson, som tog sig af singlerne, mens Emilie og Maria altså tog sig af doublen. 

Clara Tauson banede vejen for oprykningen, da hun udspillede sin modstander Ekshibarova 6-2 6-1. Det så også ud til at Karen Barritza skulle køre den hjem, da hun oppe 6-1 5-3 mod Julia Gluhsko har tre matchbolde. De bliver dog alle afværget og så vendte momentum til israeleren, som løb af med sejren 1-6 7-5 6-1. 

Det betød altså at der var udlignet til 1-1 og Emlie og Maria skulle spille den afgørende kamp for at vinde kampen og rykke op til Group I. Kusinerne bombede sig iskoldt og sikkert til en sejr på 6-3 6-4!

Stort tillykke til holdet og ikke mindst til træner Jonas Svendsen, som er Fed Cup træner, og naturligvis Emilie og Maria!