GTK sølv ved DH inde 2016-17

Sølvmedaljevinderne, der bør hyldes

Engang imellem sker det at en flok nedbøjede sølvmedaljevindere skal hyldes. Ikke fordi det var nogle mirakuløse sølvmedaljer eller fordi de ikke kunne have vundet guld, men måden hvorpå de vandt sølvmedaljerne er prisværdig.

En Skadet Trup

Tirsdag formiddag inden slutspillet i Gentofte Tennisklub. En tydeligt nervøs og chokeret cheftræner Jonas Svendsen sidder ekstra uroligt i sin kontorstol. Status for dameholdet er næsten ikke til at overskue. Første singlen Emilie Francati er den eneste spiller, der er klar til weekenden. Anden single Maria Jespersen døjer med en fibersprængning i baglåret. Hun modtager behandling i ugen op til slutspillet og det bliver et kapløb med tiden at få hende klar. Tredje single Helena Francati udgik fra træningen mandag aften med knæ- og lårproblemer. Hun har ikke kunnet træne i de sidste to uger på grund af selvsamme problemer. Selv hvis hun skulle blive klar, bliver hendes form ikke optimal. Fjerde single Sofie Mønster døjer med både albue- og lårproblemer grundet overanstrengelse.

Dertil kommer at Jonas lige har lagt røret på efter en samtale med double specialist Eva Dyrberg, som har meddelt, at hun har fået hold i nakken. Ydermere kan både femte singlen Ida Krause og sjette singlen Caroline Fricke ikke deltage i slutspillet om søndagen grundet en studietur til San Francisco.

Der bliver selvsagt arbejdet hårdt i kulisserne for at få spillerne klar til weekenden. Fysioterapeuter arbejder på højtryk, men et uheld kommer som bekendt sjældent alene. Ud over et tilbageslag for Eva Dyrberg om fredagen bliver Maria Jespersen også syg med feber. Det skal vise sig mandagen efter slutspillet, at hun har fået kold lungebetændelse.

Ikke desto mindre står alle spillerne klar kl. 8.00 i Ølstykke lørdag morgen. De føromtalte problemer bliver ikke nævnt med et ord. Ca. 5 timer senere er en 4-0 sejr over HIK en realitet. Det betyder at en finale mod KB om søndagen er sikret. Det eneste den skrappe observant ville have bemærket var, at Maria ikke blev og heppede på mændene efterfølgende, men i stedet listede hjem i seng.

Finalen

Søndagen starter godt. Emilie og Maria vinder begge deres single. Vi kan kun gisne om hvilken indsats det måtte have krævet for Maria at vinde. I tredje singlen bliver Helenas manglende træning desværre tydelig. Hun kommer for sent ind i kampen og har ikke den fornødne tiltro til eget spil grundet den manglende træning. I fjerde singlen taber Sofie en tæt kamp hvor hun ellers havde vundet første sæt. Det medfører at stillingen i holdkampen er 2-2 efter singlerne og doublerne skal afgøre finalen.

Her leverer Emilie og Maria igen varen og har skaffet GTK fem ud af fem mulige point tilsammen. Eva Dyrberg og Helena Francati taber desværre en meget tæt double og dermed skal finalen afgøres i en såkaldt golden matchtiebreak til 10 point.

Efter holdkaptajnernes fravælgelse ender det med at Emilie og Maria igen skal spille double. Efter en 9-7 føring og dermed 2 matchbolde taber de desværre kampen 11-9. Stor cadeau til KBs piger. De kæmpede hele vejen igennem og er fortjente danske mestre.

Hyldesten

Imidlertid lad os hylde GTKs piger for at kæmpe til sidste bold og ikke komme med undskyldninger efterfølgende. Det kunne de sagtens have gjort, men hvor det klæder dem ikke at gøre det. I stedet var de hver og en villige til at påtage sig ansvaret for nederlaget. Flere af pigerne følte endda de havde svigtet holdet og klubben.

Intet kunne være længere fra sandheden. I leverede en fremragende præstation, hvor i gav alt i havde til rådighed. Klubben, Jonas og jeg er stolte af jer. Og heldigvis er det sådan, at der allerede til september er et nyt slutspil, hvor i får chancen igen.

Kristian Grøn Nielsen