En Mindeværdig Bronzemedalje til GTKs Damer

GTK taber til vinderne HRT men slår KB i bronzekampen!

 

 

 

I optaktsartiklen til medaljespillet inde 2018 i Ølstykke, blev dameholdet beskrevet som passioneret, dedikeret og med et sammenhold, der styrker hver spillers individuelle kvaliteter. I weekenden understøttede damerne i den grad den påstand!

           

Fem stærke piger stod klar lørdag morgen kl. 9 mod HRT. Ganske vist savnede alle fem Helena Francati – som er på studietur i Indien - og Eva Dyrberg – som er gravid for anden gang – men de fem, der var mødt op, var klar til at kæmpe for guld til klubben. I denne omgang havde HRT desværre andre hensigter og formåede at løbe med en snæver sejr. Det er egentlig ikke det mest spændende i denne historie. Det fascinerende ved dette medaljespil var konkurrencementaliteten, damerne udviste! Der var ganske vist skuffelse ovenpå semifinalenederlaget ved holdmødet efterfølgende. Trænerne kluntede lidt rundt i formuleringer og mente at dette ikke var det optimale scenarie, men nu måtte vi rejse os i morgen. Emilie Francati sagde, hvad de andre tænkte: ”Der er da ikke nogen her, der ikke går ud i morgen og kæmper røven ud af bukserne for en bronzemedalje!”

Og det fik Emilie ret i. For om søndagen mod KB, lagde hende og Maria hårdt ud. Emilie bankede Fanny Östlund 6-3 6-3 og Maria vandt 7-6 6-4 over Julie Noe. Derved behøvede GTK blot to point. Caroline Fricke nappede første sæt mod Karoline Lauersen 7-5, men mistede momentum og måtte se sig besejret i matchtiebreak. Dette betød at blot 14-årige Cirkeline Lundberg kunne afgøre holdkampen. Hun var i mellemtiden gået i matchtiebreak med Nikoline Gullacksen og var bagud 1-4. Ved stillingen 6-8, var der rystende kroppe og flakkende blikke.

Men to hurtige fejl af Gullacksen udlignede og Cirkeline kunne serve sig til en matchbold. Mange spillere, ville have forsøgt at spille sikkert på sådan et afgørende tidspunkt, men Cirkeline er en modig pige! Hun servede hårdt udad og fik en høj bold midt i banen. Hun løb ivrigt frem og hamrede en forhånd afsted i modsatte hjørne af banen, langt fra Gullacksens rækkevidde. 9-8 GTK. Nu skulle Gullacksen serve. Cirkeline returnerede kløgtigt i midten af banen og tæskede boldene fra side til side, indtil Gullacksen ikke kunne holde bolden i banen længere. En baghånd sejlede udover baglinjen og GTKerne kunne sende armene sejrrigt i vejret!

Gentofte Tennisklub er stolte af damernes førstehold. De leverede en fabelagtig indsats hele weekenden og stod sammen til det sidste. De ønskes et stort tillykke med bronzemedaljen!